MANAFU*

Abonamente Evensys

“Este interzis” versus “Va rugam frumos”

Am mai petrecut un weekend pe Litoralul romanesc. Este al cincilea in aceasta vara. Daca ma gandesc bine, nu am fost in ultimii cinci ani de atatea ori la noi la mare. Am deci acum ceva experiente de impartasit.

Tocmai m-am intors de la Hotel Melodia din Venus, “unitate” turistica de 3 stele, inaugurata in urma cu 2 – 3 saptamani. Toate sunt bune si frumoase la nivelul design-ului si dotarilor. Daca ma intrebati pe mine, hotelul e prea “alb” pentru turistul roman de litoral. Alaturi de Afrodita, Melodia este recomandarea mea pentru Venus.

Din pacate, serviciile nu sunt la nivelul look-ului, dar poate cu timpul…

Ce m-a “lovit” foarte mult a fost sirul lung de interdictii intalnit. Am vrut chiar sa fac o lista cu tot ce este interzis la Melodia. Era frustrant la un moment dat, iar pe langa afisele lipite peste tot, intalneam si tot felul replici de genul “nu se mai poate”. Pentru un hotel nou deschis, amabilitatea trebuia sa fie in topul serviciilor asigurate.

Treceam pe langa piscina si am auzit un grup de turisti comentand: Daca ar spune “Va rugam frumos”, ar fi mai bine, nu? Mi-am dat seama imediat ca si ei aveau acelasi feeling.

Trebuie sa depasim mentalitatile vechi, apucaturile din timpuri deja apuse si sa invatam sa ne adresam cu respect si sa dam credit celor din jur, chiar daca uneori nu merita (am vazut cum un turist a fluierat pentru a chema chelnerul la masa). E chiar asa de greu?

1 comentariu

  1. Vlad says:

    Incredibil, in anul 2012, intr-o locatie refacuta complet cu o investitie de milioane, tot cu “omul” este problema. Indiferent ce am avea sau cat am avea, tot “omul” ramane problema. Regretabil ar spune pesimistul. Bine ca e si asa cum e, s-ar consula optimistul. Chiar si o nota mare de inceput Booking.com, aceasta contine si remarci negative, multe expuse si in articol. Totusi sunt aspecte care se pot cizela in timp, daca e nevoie cu un regim militaresc care ar putea deranja intr-un fel clientii, insa asa am fost invatati. Respectul, morala sau demintatea au devenit caranteristici rare, de patrimoniu, neprotejate, insa, de nimeni, in nici un fel.

Comentează