MANAFU*

Abonamente Evensys

Cea mai mare inventie

Sa ne oprim un pic. Sa ne deconectam o secunda. Si sa ne intrebam: Care a fost tehnologia, gadget-ul ori platforma online care a venit cu o schimbare majora in vietile noastre digitale in ultimii 10 ani?

Probabil pentru multi iPhone si iPad reprezinta raspunsul. Pentru altii este Facebook. Dupa o cugetare indelunga, am ajuns la concluzia ca este Amazon Kindle. Alaturi, fireste, de cartile elctronice.

Daca ma uit si mai departe, cele mai mari inventii din Era Internetului au fost E-mail-ul, Motoarele de cautare, Messenger-ul, MP3-ul, P2P file sharing-ul, MySpace si YouTube. Am uitat ceva?

9 comentarii

  1. Popp says:

    IRC-ul. Cred că ăla a fost momentul de “vulgarizare” a Internetului / PC-ului.

  2. Costin says:

    Fu touch-ul. De departe.

  3. Costin says:

    Asta doar daca paleoliticul s-a intamplat dupa 2002. 🙂

  4. Florin says:

    Cred că a fost un conglomerat în care s-au și influențat reciproc. Dacă ar fi să nominalizez una, cred că a fost viteza și diversificarea accesului la Internet care a permis multe lucruri să se dezvolte în jur.

    Sunt curios totuși. Schimbarea încotro duce?

  5. Luca says:

    Kindle nu a reusit sa aiba o penetrate suficient de relevanta ca sa poti spune ca a ”schimat vietile noastre”. Hai sa fim realisti!

    3g-ul probabil a revolutionat cel mai mult.

  6. @costin: Cred ca Amazon e la egalitate cu Apple. Cumva cred ca schimbarea adusa de Bezos e mai “radicala” in domeniul sau decat evolutia naturala pe care Jobs a marcat-o cu gratie pentru telefonul mobil.

    Touch-urile si tabletele erau in plina dezvoltare cand iPhone a marcat decisiv. LG a lansat Prada inainte, iar HTC avea niste modele interesante cu Windows Mobile.

    iPhone a venit asa cum iPod a revolutionat o zona careia ii lipsea directia.

    Amazon cred insa ca a adus un device care practic nu exista, dar mainales a influentat un domeniu foarte traditionalist.

  7. Florin says:

    Sunt de acord cu Luca. 3g-ul e o tehnologie care a ajutat la diversificarea accesului la Internet. 🙂
    Combinat cu viteza deosebită față de alte țări, cred că a adus termenul de confort puțin mai în față.

    E un lucru similar cu ceea ce a obținut Bill Gates prin lansarea unui sistem de operare a cărui utilizare se baza pe memoria pe termen scurt a omului (interactul vizual) și deci ușurința în folosire.

    Oricum, admit că acum discutăm de un lucru puțin diferit și necentralizat strategic, vorbim de un fenomen. Dar simt că împărtășește cam aceleași atribute din punct de vedere al utilizatorului de așa ceva, cred eu.

  8. 3G-ul a fost un alt nivel in comunicatiile mobile, chiar firesc. Ce am vrut sa punctez eu a fost acel “ceva” care a a schimbat major un domeniu.

Comentează