MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum au vazut romanii Black Friday (2013)

dreamstime_s_33617857

Black Friday a venit mai repede anul acesta in Romania, asa ca dorinta mea de a tine sondajul anual despre cumparaturile romanilor cu aceasta ocazie a fost “deturnat” un pic. Desi am “promis” ca voi publica rezultatele pe 27 noiembrie, dupa valul de cumparaturi din weekend-ul ce tocmai s-a incheiat, am decis sa public astazi informatiile primite. Au raspuns 157 de persoane.

Mai mult de jumatate dintre respondenti (56%%) au declarat ca vor cumpara ceva de Black Friday. Numarul acestora e in urcare fata de anul trecut cand 48% au raspuns pozitiv. In 2013, se pare ca 26% nu au cumparat sau nu vor cumpara in perioada urmatoare (oferte noi).

Aproape toti respondentii (cu exceptia unuia) care au spus “Da!” achizitiilor de Black Friday mi-au declarat ca vor tranzactiona online. Anul trecut imi faceam sperante ca toate mall-urile vor sari in “caruta Black Friday”. Timpul nu e pierdut, astept ziua oficiala a sarbatorii (29 noiembrie).
La fel ca si anul trecut, categoriile “Electronice” si “Calculatoare” au fost cele mai cautate. Au urmat categorile “Smartphones”, “Electrocasnice” si “Haine”. Creste insa interesul si pentru “Carti”.

Daca ar fi sa fim rigurosi, toate actiunile magazinelor online din ultimele zile s-ar fi potrivit mai degraba cu Cyber Monday (care incepe luni; vedeti Amazon, spre exemplu). Dar pana se vor aseza lucrurile si offline-ul local va acapara Black Friday, totul ramane asa cum a stabilit eMag acum doi ani, cand a importat ideea din US.

 ©  | Dreamstime.com

1 comentariu

  1. rivi says:

    emag cred ca a vandut cat toti ceilalti la un loc.

Comentează