MANAFU*

Abonamente Evensys

Social Media in Romania (Decembrie 2014)

La început de an, mă întrebam cât va mai creşte Facebook în România. Debuta în 2014 cu 7 milioane de conturi pe plan local şi încheie anul cu 7, 4 milioane, conform datelor oficiale. Mari speranţe de creştere nu îmi fac, în condiţiile în care 40% din populaţia ţării nu a intrat niciodată pe Internet.

Comparând ultimele date disponibile cu cele din ianuarie, remarc ascensiunea Instragram până la mai mult decât dublarea numărului de conturi deschise de români. Creşterea numărului de utilizatori activi nu este însă foarte mare. Erau 32.000 de persoane la început de 2014. Sper doar ca 2015 să vină cu mai multe lucruri bune pentru Instagram şi să nu aibă soarta Twitter.

Vorbind de Twitter, îmi doresc o relansare în 2015, însă rămân sceptic văzând cât de mare şi important este Facebook în România. Practic, în 2014, nimeni nu a folosit Vine sau Snapchat. Tumblr şi Pinterest au nişele lor de entuziaşti, LinkedIn şi Google Plus sunt încă în umbră, iar Ask.FM e doar un fenomen cunoscut de tineri. YouTube rămâne un jucător important pe piaţă, iar blogurile prind din ce în ce mai multă putere pe nişe.

Sursa foto: © Pressureua | Dreamstime.com

Social-Media-in-Romania-Decembrie-2014

4 comentarii

  1. […] a publicat cifrele pentru Romania ale celor mai importante retele sociale si o scurta analiza a acestora, […]

  2. Alin says:

    A decazut foarte mult Twitter-ul in Romania si nu prea imi explic de ce. Intradevar, Facebook-ul este extrem de folosit de romani. Ca si tine, sper si eu la o relansare Twitter in 2015!

  3. […] In ceea ce priveste evolutia retelelor sociale in Romania, Facebook a crescut putin anul acesta (pana la 7.400.000 de utilizatori) in timp ce Instagram aproape si-a dublat numarul de conturi deschise de romani. O scurta analiza a principalelor trenduri puteti gasi pe blogul manafu.ro. […]

  4. […] the number of accounts opened by Romanians. A brief analysis of the main trends you can find on manafu.ro […]

Comentează