MANAFU*

Abonamente Evensys

De ce injura romanul?

Marian, omul de PR al Innei, imi spune ca 80% dintre comentariile negative de pe pagina ei de Facebook vin de la romani. Am ramas mut, dar nu pentru mult timp. M-am gandit imediat ca asa suntem noi romanii. Si totusi m-am intrebat: De ce? De ce vorbesc urat de ea, de muzica ei, de ce face? Ce satisfactie au?

Nu cred ca exagerez cand spun ca, in acest moment, singurele brand-uri de succes ale Romaniei la “export” sunt Dacia Duster si Inna. Cu toate astea noi ne vorbim urat. Acum ma duc sa caut ce zic romanii si despre Duster.

30 comentarii

  1. Bogdan T. says:

    De ce? Pey din acelasi motiv care ii impinge sa protesteze in strada doar cand este vorba de bani in primul rand (salarii, FNI, etc), din acelasi motiv cu faptul ca 1% folosesc pubelele de reciclare hartie, sticla, metal si tot asa.
    Motivul: lipsa de spirit civic.
    In plus mai avem o trasatura ca natiune si se trage de pe vremea comunismului dupa cum bine observa Plesu. Acea trasatura e ca romanul trebuie sa bombane. Inainte de ’89 nu aveam drept de protest, asa ca fiecare bombanea la el in casa.

  2. Pavel says:

    pROBABIL SIGUR TOT DE RĂU.

  3. Pavel says:

    Scuze, caps lock activat și neobservat.

  4. The Fan says:

    Mie nu-mi place ce face Inna (adica producatorul ei, in fine), si nu-mi place ideea ca ea ma reprezinta in lume. Nu ma identific cu acest lucru. Daca asta se considera o injuratura la adresa ei, sa fie.

  5. Invidia este mare, cand cineva reuseste toti il injura pentru ca li se pare nedrept ca altul sa reuseasca si ei nu.

  6. karmapolice says:

    ge;lozie si impotenta basically

  7. Ti se pare ca tiganii din Franta, Spania sau Italia ne reprezinta mai bine ?

    Sau ti se pare ca cineva din lume stie ceva despre Romania ? Poate unii straini stiu de Dracula, insa chiar si asa au in minte Transilvania, nu Romania.

  8. Andrei says:

    Nu imi place Inna si nici muzica ei! De fapt nu cred ca e in stare sa cante si stau si ma intreb cum arata un concert “live” de-al ei (recunosc ca am “ratat” ocazia sa o vad in Limassol unde locuiesc). Nu o injur, insa recunosc ca nu imi place (niste amici erau foarte uimiti sa afle ca nu stiam cine e Inna acum ceva vreme – asta e… ascult alt gen de muzica).
    Cat despre Dacia Duster ce sa zic: as vrea sa scoata si versiunea cu volan pe dreapta (eventual si cutie automata) poate poate imi iau si eu un 4×4 la un pret bun 🙂
    De ce unii o injura? Probabil din diverse motive: educatie (lipsa), invidie (capra vecinului), nu au ce face mai bun… si lista cred ca poate continua.

  9. Încerc și eu un răspuns: frustrarea adunată în 45 de ani de întuneric, umilință și izolare. Și furia rezultată, furia pe cei care au mai mult sau măcar par că au mai mult.

  10. Sergiu says:

    Pentru ca nu societatea romaneasca e una dintre cele mai putin meritocrate. Ceea ce devine frustrant pentru cei ce merita dar si mai mult pentru cei ce cred ca ar merita.
    PS: n-am putut sa ma abtin: http://bit.ly/docQW3

  11. Sergiu says:

    Am pus un “nu” aiurea acolo…

  12. dan necsa says:

    Acum intelegi de ce ma chinui si pregatesc http://www.suparati.ro? E o nisa buna…

  13. Nu stiu daca e chiar asa. Generalizarea asta nu cred ca e utila. In fond, si cititorii tai sunt tot romani. Si poate din aia 80% care dau mesaje negative Innei un sfert sunt cititori ai blogului tau.
    Ca sa incerc sa fiu avocatul diavolului: daca esti grec, chinez, american, si nu-ti place o cantareata din Romania, n-ai treaba cu ea si pace. O ignori. Daca insa esti roman, n-o poti ignora. Si trimiti mesaje negative.
    Poate acelasi lucru se intampla si cu cantareti din alte tari. Mesajele negative la adresa Despinei Vandi sau Elena Paparizou vin din Grecia, nu din Romania ori CHina. E oarecum firesc.
    De ce injuram?Pai asa e firea noastra, sa ne manifestam. Daca nu am fi asa, si am fi mult mai apatici, poate nici tu ca blogger nu ai avea atata succes!

    Salutari!

  14. Iosif says:

    De ce injura ? De ce este invidios ? De ce daca intreaba cineva ceva il dezinformeaza sau daca intreaba despre o strada sau magazin il trimite exact in sensul opus ?……..
    Este foarte simplu de raspuns ! Suntem defecti din fabricatie !
    Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul !

  15. TheBride says:

    Poate din frustrarea generata de neputinta de a ajunge la performante. Poate din frustrarea generala a vremurilor pe care le traim. Poate din lipsa curajului de a injura fata in fata si de a refula online. Cred ca sunt multe explicatii si nu cred ca are rost sa le cauti. Interesant ar fi de vazut daca si la altii se intampla acelasi fenomen. Altii adica englezi, americani, francezi, germani etc.

  16. Vlad says:

    Din invidie si rautate.

  17. gabi says:

    Dai exemple de branduri ale Romaniei de parca esti om din offline 🙂
    Gecad/Bitdefender, Softwin, Roboscan… astea sunt branduri de succes de ani de zile!
    Sau ARCA, care a lansat acum cateva zile PRIMA racheta spatiala Romaneasca!
    Exemplele pot continua cu inovatii care au castigat premii la Geneva si care s-au vandut cu zeci de milioane de eur…
    Sau firme cu cativa angajati din Ro si care fac outsourcing pe tot globul de zeci de milioane de euro.
    Dar cine sa le afle, cand frustrarile si negativitatea zilnica ne fac sa vedem doar injuraturi si plafonare?!

  18. Moviex says:

    Cred ca din cauza invidiei si din cauza stari in care se afla tara asta,asta il face pe roman nervos….

  19. Meneopol says:

    Salut!

    Nu cred că despre Duster se va vorbi atît de urît cum se vorbeşte despre Inna. Nu sînt un mare ascultător de muzică de aceea sînt foarte rezervat cînd mi se cere părerea despre compozitori, cîntăreţi sau textieri.

    Aici este un caz aparte pentru că e vorba de limbaj dar mai ales de atitudinea de laş. Majoritatea celor care vorbesc de rău nu au curajul de a se semna, preferă să-şi ascundă vorbele imbecile în spatele anonimatului, ceea ce dovedeşte infantilitatea ce reprezintă astăzi consumatorul de muzică.

    Ar mai fi un aspect deloc de neglijat. Noi sîntem un popor plin de prejudecăţi şi foarte ancorat în credinţe care nu permit femeii să-şi ridice capul de sub basma. Inna sau orice altă femeie care vrea să trăiască din artă va trebui să plătească scump pentru asta. Arta e un fel de curvăsărie, prostituţie, atîta timp cît actul artistic nu are legătură cu spălătorul de vase sau cratiţa de sarmale… artista e privită ca o stricată şi în consecinţă trebuie omorîtă cu pietre.

    Vreau să vă aduceţi aminte ce scenarii au făcut deliciul presei după Eurovizion. Paula Seling fiind o voce extraordinară dar de care ne putem lipsi oricînd pentru că e… femeie. Aş mai recomanda să urmăriţi comentarii şi părereri despre Laura Petrescu (Lora), iarăşi o voce excepţională dar care… prea vrea să fie artistă.

    Pe internet ni se pare că avem cam patru ouă dar cînd sîntem întrebaţi în ce calitate ne dăm cu părerea ne irită la culme că ni se cere buletinul pentru o simplă înjurătură. Unii dintre noi chiar nu pot înţelege că miştocăreala ieftină, ca şi în viaţa reală, nu face altceva decît să încetinească un proces normal de dialog, dezvoltarea unei idei mişto sau pur şi simplu să bruiază un spaţiu care nu le este dedicat.

    Îmi pare rău să vă anunţ dar Duster, o mînă de fiare şi nimic altceva o va detrona pe Inna chiar şi la muzică. Asta e alegerea noastră, nu a maşinii şi nici a artistului.

  20. Ceea ce faci tu e exact ceea ce urasti la altii. Ii bagi pe toti intr-o oala si-i injuri. “Defect de fabricatie”? WTF? Eu unul nu ma consider asa, daca tu te consideri e strict problema ta!

  21. Alv says:

    Romanul e un amestec de mai multe feluri de Natiuni si comportamente omenesti care ii causeaza aceste situatii ciudate

    El are o mandria gigantica, si niste pretentii sau mai degraba “Fite” care vor sa imite tarile de genul America sau Anglia dar de fapt nici ei nu ai asa ceva, ci majoritatea Romanilor care se baseaza pe acele comportamente au venitul pe luna pe care ei il au in doua zile!

    Si cand este vorba de bani isi pierd toata mandria sau respectu fata de ceilalti care spun ca il au fata de ceilalti, Am citit undeva acum cateva saptamani ca este natiunea cu cei mai multi immigranti care fac prostitutie in Toata uniunea europeana ca sa poata venii cu “aifone-ul” inapoi in tara sa-si arete ca stau “Foarte Bine” Acolo
    Comunismul si degenerarea care exista in timpurile de astazi nu ajuta deloc cu acest comportament si e clar ca il poti vedea pe net, unde poti sa injuri pe cine vrei fara sa stie nimeni cine esti, asta ar fii Ignoranta fata de internet, care e “Chiestia aia pe calcul cara iti scoate muzica si filme pe gratis”

    Intr-o zii toate astea o sa se alinieze cu restul lumii pentru ca globalizarea fata de toate domeniile este incredibila de rapida

  22. Invidia, invidia, invidia si multa rautate.

  23. The Fan says:

    Eh, tiganii din Franta macar apartin de realitatea de zi cu zi, asa cum o traim noi aici in tara-muma 🙂
    PS: Ilie Nastase sa ne reprezinte?

  24. The Fan says:

    Exista un banc pe tema asta: In Iad cel mai bun job il are dracul care pazeste ceaunul in care fierb romanii: cand unul vrea sa iasa, ceilalti il trag imediat inapoi 😀

  25. The Fan says:

    Exceptia intareste regula… 🙂

  26. Romanii sunt mai ignoranti si superficiali. Ei nu vad munca si sacrificiul din spate si li se pare ca e foarte usor sa faci niste lucruri si ca orice prost ar putea sa le faca ( cum zicea si zoso). De aici rezulta ca cel ce a dobandit succesul nu il merita si deci trebuie injurat.

  27. empyrion says:

    Nu este prima racheta romaneasca. Este racheta romaneasca care a ajuns cel mai sus. Presa romana e plina de stiri bombastice. Prima racheta a fost lansata de echipa din care fac parte si s-a numit NERVA, este un proiect al Politehnicii Bucuresti finantat de statul roman, cu cateva luni inainte (prin iunie parca am lansat-o din baza militara de la Capul Midia).

    In curand va aparea si site-ul proiectului.
    ARCA nu sunt primii.

  28. Eu spun ca unii romani sunt nefericiti cu propria lor viata si gasesc aceasta metoda de refulare in diverse medii online.

    Intamplator, chiar zilele trecute m-am “pierdut” vreo 1 ora pe pagina Innei de Youtube, si am vazut o gramada de filmulete pe unde a concertat. Efectiv am fost fascinat sa vad in sfarsit un artist roman care imi inspira acel sentiment de “winner”.

    Felicitari Inna, si echipei sale de promovare.

    780,000 likes pe Facebook, as fi curios, este vreun “brand” romanesc mai puternic pe Facebook decat Inna?

  29. 870.000 likes – sorry :o)

Comentează