MANAFU*

Abonamente Evensys

Va propun un “RCA Responsabil”

Am tot ezitat sa scriu acest post. M-a convins pana la urma mesajul din imaginea de mai sus un mesaj dat de Calin Fusu pe Twitter si mai mult decat atat, amintirea unei luni in care am stat fara masina, in buna parte si din cauza unei firme de asigurari. Nu, nu e Omniasig. Eu am colaborat cu ei acum cativa ani buni si mi s-au parut OK la acea vreme. Ma rog, timpurile, oamenii si companiile se mai schimba.

Masina mi-a fost lovita acum trei luni de cineva care avea asigurarea obligatorie la una din companiile care promit vara si iarna cel mai ieftin RCA. Problema mea – cumva si a lor – a fost ca niciun service autorizat al marcii mele nu deconta contravaloarea reparatiei direct cu firma de asigurari. Asa am ajuns la un service obisnuit, agreat de asigurator, dar care mi-a tinut masina mai mult decat trebuia.

Nu mai intru in alte detalii. Vreau doar sa va invit sa fiti responsabili cand va faceti asigurarea RCA. Nu alegeti doar in functie de pret, pentru a “scapa” de aceasta obligatie. Stati un minut si reflectati la situatia in care va loveste cineva cu o polita ieftina la una din societatile cu mari probleme pe piata. Sa va ganditi la cati nervi va veti face, prin ce birocratie veti trece si cat va va costa in final sa nu va bucurati de propria masina.

Iarna trecuta, din neatentie, m-am “oprit” in bara din spate a unei masini care a frant brusc la un semafor. Nu a fost o avarie mare, insa soferul a iesit nervos din masina (ca mai toata lumea). Prima intrebare pe care mi-a pus-o a fost: “Unde aveti asigurare?”. I-am raspuns si a rasuflat linistit.

Eu mi-am facut (probabil) cea mai scumpa asigurare RCA (pentru modelul meu de masina, fireste). Am ales societatea care se bucura de cel mai bun renume pe piata si este agreata de (cred) toate service-urile autorizate. Am ales de fapt sa fiu responsabil fata de cei pe care i-as putea avaria si chiar fata de mine.

NOTA: Initial, postul continea o captura a mesajului dat pe Twitter de Calin Fusu. La scurt timp insa, Calin a descoperit ca era vorba de fapt de o alta companie de asigurari, motiv pentru care am decis sa editez textul.

15 comentarii

  1. Piticu21 says:

    nu nu, fa-ti casco, fa-ti reparatia masinii pe casco, lasa-i pe aia de la casco sa isi recupereze banii de la RCA 🙂 si ai scapat de o grija

  2. Piticu21 says:

    ah invers, eu imi fac cea mai ieftina asigurare 🙂

  3. Cristi says:

    daca iti faci reparatia pe casco, indiferent daca a fost sau nu vina ta…dupa un an ti se mareste polita si tot tu iesi in pierdere.

  4. Dan Ciulea says:

    sincer nu mi se pare corect ca sa dau dublu pe RCA, … adica pana mea, daca e ceva, pai atunci sa se faca scandal la firma de asigurare … sincer, si eu am cea mai scumpa asigurare de pe piata, dar nu asta e ideea, nu mi se pare in ordine cum ai pus problema.
    Ma, daca aia de la omniasig nu au vrut sa ii plateasca, atunci sa mearga la protectia consumatorului, sa mearga pan al adirectorul mare de la omniasig.
    RCA responsabil mi se parea normal sa propui la firmele de asigurare … noua, cumparatorii, cel mult, sa ne propui un boicot a firmei x, sau y … zic si eu!

  5. Gerhald says:

    Pentru ce naiba mai platim RCA daca ajungi in situatia sa te rogi de firma sa plateasca service-ul, asta mai ales in conditiile in care nu ai nicio vina?!

  6. skybax says:

    RCA si CASCO ca sa scap de bataile mele de cap. Firmele astea de 2 lei ar trebui rezolvate de Autoritatea de Supraveghere a Asigurarilor sau cum naiba ii zice si nu de noi.

  7. Calin F. says:

    nu era vorba de Omniasig, ci de Groupama, mea culpa.

    asta nu afecteaza argumentatia lui Cristi..

  8. @Cristi depinde de contract, la unele cresc la altele nu ! iar daca e pe leasing nu creste. pe toata durata leasingului ai aceeasi polita casco. mai mult casco nu este purtator de TVA.

    Desi sunt printre cei mai scumpi Aliantz fac platile la timp mereu !

  9. curios says:

    Cum se face ca aceste articole despre diversi asiguratori
    apar fix in decembrie-ianuarie, cand lumea isi reinnoieste
    politele? Sa zic reclama/anti-reclama?

  10. Cosmin says:

    Ieftin nu inseamna bun. Cel putin in cazul asigurarilor RCA. Si au am avut la o firma “fantoma” al carei nume seamana cu muntii din tara noastra. Am zgariat pe cineva din vina mea. A fost un blestem pentru acea persoana (imi este vecin). Pana la urma si-a facut reparatia pe CASCO. Masura ar trebui luata de autoritatile din domeniu. Pana atunci nu ne ramane decat sa avertizam lumea. Acum si eu am RCA scump. Prefer sa nu ma blesteme cel ce va avea nevoie de asigurarea mea.

  11. ionescu says:

    m-a lovit si pe mine un prostovan care avea rca la euroins si nu am primit niciun ban. am scris pe blog toata intamplarea cu tot cu acte, scrisori, reclamatii, etc. puse public http://www.alexionescu.ro/?p=466

  12. Vivendis says:

    “Ieftin nu inseamna bun” dar nici nu inseamna obligatoriu ca e rau. Daca analizati preturile asigurarilor RCA, o sa descoperiti ca, pe anumite segmente de piata, cei buni au preturi mai mici si invers. Ar fi foarte interesant un top al firmelor de asigurari, insa, in functie de criteriile luate in considerare, cred ca rezultatele vor fi contradictorii.

  13. […] acestui articol a pornit de la Cristian Manafu care ne recomanda tuturor un RCA responsabil! Nu un RCA ieftin, ci responsabil! Pentru ca, scrie Manafu, „Stati un minut si reflectati la […]

  14. […] pretul e important, dar Manafu are dreptate: sa zicem ca vei fi tu cel caruia ii este accidentata masina, vei fi tu cel care trebuie sa umbli […]

Comentează