MANAFU*

Abonamente Evensys

Ghid de parcat pentru bucuresteni

Ma adresez cu acest post direct bucurestenilor, pentru ca in Capitala traiesc si aici am ocazia sa asist la situatii precum cea din imaginea de mai sus. Nu inteleg ce a gandit soferul cand a parcat pe cele doua locuri exact pe mijlocul spatiului.

Pe strada unde am biroul, cred ca doar 3 din 10 masini sunt stationate cum ar trebui, desi exista marcaje speciale pentru parcarea laterala pe ambele parti. O sa va arat intr-o zi.

Revin la poza amintita si la titlul postului. Este nevoie de un ghid pentru parcat? Ar trebui cineva sau ceva sa le aminteasca soferilor sa respecte marcajele? De fapt, intrebarea principala e: De ce isi lasa masinile astfel?

Acum multi ani, la examenul pentru permisul auto, o proba era sustinuta intr-un poligon special, unde viitorul sofer era testat in mai multe situatii, inainte de a fi scos si verificat prin oras. Oprire si pornire in panta, parcarea cu spatele, laterala, cu fata si, daca imi amintesc bine, facea si o trecere printre jaloane.

Zoso are pe blogul sau o serie lunga de “impertinente” din trafic. TraficTube ofera mostre video cu teribilisti de pe strazi. Ma gandesc ca o solutie de rezolvare a situatiei ar fi postarea exemplelor intalnite pe un site. Sau sa isi faca TraficTube sectiune foto. Voi ce credeti?

5 comentarii

  1. Alex TG says:

    borduri intre locuri, nu doar marcaje

  2. Andrei Maxim says:

    E simplu ce a gandit persoana cu masina din poza: nimeni nu poate parca langa el, asa ca nu exista riscul de a fi lovita masina. Gandeste-te ca nu toti isi fac CASCO…

    Solutia nu e plasarea de borduri (iar punem borduri?), cat amenzi pentru parcare neregulamentara.

  3. razvanbb says:

    Publicam si fotografii pe trafictube.

  4. Valentin says:

    Am vazut la ca la mall-ul din Iasi se implica cei din administratie: lipesc pe masini stickere cu “Acest client a parcat neregulamentar!”
    (cu destul de multa banda)

  5. bogdan says:

    In curand nu se va mai parca asa din cauza sumelor mari pe care trebuie sa le platesti cand ti se ridica masina. Cand va plati unul ca cel din poza ta ~200euro pentru a-si ridica masina, se va gandi de 2 ori inainte de a parca asa data viitoare. In parcarile private (cele de la mall-uri in special) ar trebui anumite sanctiuni pentru cei care ocupa mai multe spatii..

Comentează