MANAFU*

Abonamente Evensys

Va invit la curling

Putin si-ar fi inchipuit ca in tara canotajului, gimnasticii si a handbalului isi va gasi un sport de nisa cum e curling-ul. O mana de oameni entuziasti vor insa sa il promoveze si organizeaza sambata aceasta, pe 10 septembrie 2011, la Patinoarul Olimpic din Brasov, intre 14.00 – 20.00, sesiuni de antrenament pentru public. Participantii vor beneficia de asistenta oferita de catre instructori certificati ai World Curling Federation si de echipament oferit in mod gratuit de catre Federatia Romana de Curling!

Sambata viitoare va fi de fapt evenimentul de lansare a acestui sport in Romania si va include un turneu international, la care vor participa echipe din Serbia, Croatia, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Danemarca si Romania.

Curling-ul este unul dintre cele mai vechi sporturi de echipa. A aparut mentionat pentru prima oara in secolul al 16-lea in Scotia si a devenit sport olimpic in 1924. Curlingul are la nivel mondial aproximativ 1.500.000 de practicanti, fiind unul dintre sporturile cu cea mai rapida rata de crestere la ora actuala. In 2010, s-a infiintat Federatia Romana de Curling, nascuta din pasiunea comuna a unui grup de prieteni pentru acest sport.

Afiliata la organismele internationale, Federatia Romana de Curling celebreaza, la inceput de septembrie, un moment istoric pentru lumea sportului romanesc, lansarea oficiala, in premiera pe tara, a curlingului, printr-un eveniment deschis tuturor curiosilor sau pasionatilor de acest sport al mintii si al priceperii pe gheata.

2 comentarii

  1. Șerban says:

    Domnule, dar urât mai vorbiți! Cum adică curling? 😆

  2. NetuLiber says:

    @sambata viitoare

Comentează