MANAFU*

Abonamente Evensys

3 modalitati noi de a plati la un restaurant

Restaurantele reprezintă o afacere veche de când lumea, care a evoluat în timp, însă la bază păstrează un model de business clasic: omul vine în local, comandă, este servit, mănâncă, plăteşte şi pleacă. Clasic, nu?

Astăzi însă câteva restaurante încearcă să “altereze” un pic modelul. Cum? Schimbând modalitatea în care clientul face plata.

Deşeuri în loc de bani

BIOMAT-Austrian-restaurant

Compania Biomat a amenajat un restaurant temporar, în care clienţii puteau plăti cu saci de deşeuri. Cei care veneau în vizită primeau un voucher în funcţie de greutatea pe care o avea sacul cu resturi alimentare. Deşeuri erau trimise apoi la o fermă unde avea să fie transformat în biogaz, care poate fi folosit la gătit. (via)

Costă cât cântăreşte

gramo

În oraşul opulenţei, Dubai, cineva s-a gândit să promoveze moderaţia. Un restaurant a găsit o manieră inedită de a-i face pe clienţi să fie mai atenţi şi mai responsabili faţă de resturile pe care le lasă în urmă vizitelor la generoasele bufete organizate cu diverse ocazii. Plăteşti în funcţie de cât cântăreşte farfuria ta. (via)

Poze pe Instagram ca modalitate de plată

plata restaurant

Brand-ul Birds Eye a creat un pop-up restaurant în câteva oraşe din Anglia, în care clienţii puteau plăti nota prin intermediul pozelor făcute felurilor de mâncare, publicate apoi pe Instagram. Ideea a venit după ce brandul a aflat că 52% dintre clienţii localurilor fac fotografii la masă. (via)

4 comentarii

  1. treaba cu plata in deseuri e maxima

  2. PicincuHobjila Viorica says:

    Ce tare :))

  3. matei says:

    desi nu e chiar restaurant, lantul de supermarketuri sanatoase whole foods vinde si mancare gatita (chiar foarte buna) sub acelasi principiu: iti pui orice vrei si platesti la gramaj

  4. Diana says:

    Asta-mi aduce aminte ca si noi avem o zi pe an in care platim altfel o cafea: cea a poeziei, in localurile Iulius Meinl. Sa speram ca activarea asta nu se va opri curand!

Comentează