MANAFU*

Abonamente Evensys

Sondaj: Cum vad romanii Black Friday? (2012)

Simt un val de caldura care cuprinde online-ul in jurul meu. Spiritele se agita usor pentru Black Friday, parca isi fac incalzirea. Simt cativa oameni de marketing care se joaca cu mouse-ul in jurul butonului “Send“. Sa dea sau sa nu dea drumul acum la campanie. Oare eMag ce pregateste? Altii sunt mai curajosi. “Noi dam la toata lumea, toata saptamana”. Si totusi, nu e asa de fun ca in Vinerea Neagra a Reducerilor, nu?

Cred ca ati vazut deja multe articole pe site-uri si bloguri sau ati descoperit, in ultimele zile, tot felul de agregatoare de oferte. Nu imi dau seama inca daca omul de rand, cumparatorul obisnuit asteapta cu aceeasi infrigurare aceasta sarbatoare a preturilor mici. M-am gandit de aceea sa fac un mic sondaj si as aprecia mult daca veti raspunde si il veti da mai departe.

Ca fapt divers, in US, la mare moda acum sunt aplicatiile de smartphones pentru Black Friday, iar in unele orase, oamenii si-au pus deja corturi in fata magazinelor.

7 comentarii

  1. Pavel says:

    Văd chiar bine, sper să se simtă şi în comisionele de pe siteurile cu afiliere. 😀

  2. Gabriel says:

    Clar cumpar de Black Friday daca gasesc la PC Garage un iPod Shuffle la reducere. Daca nu, cumpar dupa.
    P.S. Sper ca nu se considera reclama.

  3. cotos says:

    Mi se pare o minciuna grosoloana…Majoritatea umfla preturile inainte cu vreo 2 saptamani, ca apoi sa faca reduceri..Nimic in comun cu sarbatoarea din SUA…

  4. D-Petre says:

    @ cotos – ai si exemple concrete sau doar asa crezi ? … eu monitorizez niste preturi, care ma intereseaza, de la inceputul acestei luni si cel putin la trei comercianti pe care ii monitorizez n-am observat “mantocaria” cu umflatul preturilor dar eu am urmarit doar doua produse …

  5. Eu, parca-parca as face un efort sa-mi iau un EEE PC.

    Si, acum ca am vazut si comentariul lui @cotos, chiar azi vorbeam la serviciu despre cele 3 situatii posibile: magazinele online romanesti fac reducerile cum trebuie, nu fac reduceri pe bunelea sau toate speculatiile astea sunt generate de opozitia asta a romanilor de a nu face bani magazinului, stereotip “ah, magazin romanesc – de ce sa ajut, sa-mi cumpar ce-mi place si s-am putina incredere mai multa in oameni, in business, in prosper, progres, oriunde, cu oricine”?

    Si se facu pentru un moment dat. putina liniste, unde, argumentele au inceput sa devenit din ce in ce mai serioase in privinta existentei acelui stereotip.

    Eu fac shopping online. Mi-am luat o camera web Logitech fenomenala acum cateva luni, un rucsac promitator saptamana trecuta, alaturi de un HDD extern pentru un prieten. Shopping online. Si-mi place: e comod, de cele mai multe ori mult mai rapid decat daca ai merge direct in magazin, mai multe optiuni in materie de produse in sensul de varietate – poate magazinul nu are locatie offline ci doar depozite.

    Simt ca am randament, asta e toata ideea. Iar reducerile de tip Black Friday, amplifica intr-un fel acest sens de productivitate.Si, ca sa inchei, ca am impresia ca m-am desfaruat ceva mai mult… daca sunt reduceri, atunci sa le vedem si sa profitam, zic eu :)!

  6. Adrian says:

    Asteptam cu totii sa vedem daca Black Friday va prinde si la noi. Logic ar fi sa prinda pentru ca este vorba de reduceri de preturi. Nu stiu ce am sa cumpar sau daca o sa cumpar, insa cu siguranta voi studia ofertele de pe piata si daca voi lua decizia de a cumpara va fi ceva de moment.

  7. […] post despre Black Friday. Cu cateva zile inainte de “maretul” eveniment, am anuntat un sondaj pe blog. Au raspuns 202 persoane. Le multumesc tuturor. Mi-am propus atunci sa vad cat de populara e […]

Comentează